×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 1
88
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
40
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
25
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
86
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
14
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
17
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.   Hozzávalók: 200g kovászolt kovász  3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
A leander népszerűsége töretlen hazánkban. Régebben a módosabb magánkertekben, ma már szinte minden kertben, sőt egyre több közterületen is találkozhatunk vele. Nagyobb városok bátran felvállalják gondozásukat, dacolnak az utca emberének gyűjtő szenvedélyével és akár egész utcákat, vagy nagyobb tereket népesítenek be leanderrel. A tél elmúltával előkerülnek a telelő helyekről. Ki így, ki úgy telelteti őket. […]
A testalkattípusokat bemutató sorozat utolsó része a fordított háromszög, vagy eper alkat jellegzetességeit  mutatja be.  A nők kb. 8 %-a sorolható ebbe a típusba, viszonylag ritka ez a forma. Ma azokat a ruhákat keressük, amik ennek az alkattípusnak a legelőnyösebbek. Alapvetően két altípusa van, a vállban szélesebb atléta típus illetve a mellben erősebb galamb típus. Mindkettőre ugyanazok […]
Spanyolország 17 autonóm közösségre oszlik – mint például Andalúzia, Katalónia, Galícia, Baszkföld vagy Valencia – és e régióknak más-más a földrajzi és éghajlati adottságuk, gasztronómiájuk is eltér, tehát ugyanúgy nem beszélhetünk egységes spanyol konyháról, mint ahogy olaszról sem. Valencia például a rizs földje, ahonnan a paella, ez a számtalan verzióban készíthető rizses egytálétel származik; Galíciában […]
Hogy mi is pontosan a béles, sosem volt előttem tiszta. Mivel általában a rétessel együtt szokták emlegetni, azt hittem, valami olyasmi: feltekert, töltött tészta. Most, hogy alaposabban utánajártam, kiderült, hogy simán csak töltött tészta – két tésztaréteg között a töltelék, és még a tészta sem konkrét: lehet kelt is, vagy leveles, omlós… Én eddig ezt […]
Ez a torta igazi karácsonyi csoda mindazok számára, akik rajonganak a citrom és a mák tökéletes párosáért, és a légiesen könnyed desszertekért. Puha, kardamomos-mákos-vajas piskóta, melyen lágy, pillekönnyű citromhab pihen, a torta tetején fanyar, üdítő citromkrém, mellyel igazi kontasztot a díszítésként használt, egész mákszemekkel bolondított édes és ropogós habcsók alkot.  Hozzávalók (18 cm-es tortaformához) 75 […]
Helyzeti előnyből indulva ebben az időszakban gyakran jutunk hozzá vadhúsokhoz, nagyvadakhoz és szárnyasokhoz egyaránt. A vadhúsok különleges ételek, rutinból nem is nagyon megy az elkészítés, hisz nem jutunk hozzá annyira gyakran és az ízek miatt nem mindegy hogyan készítjük el. A vaddisznó húsa alapjáraton  erős ízűnek számító hús, megengedett az erősebb fűszerezés a pácolás pedig […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]